Thursday, July 28, 2011

p e l A n G i !!

assalamualaikum !! jawab jangan x jawab.. !! jawab salam itu hukummnya wajib taw x !! kalau korang jawab aq sayang korang !! haha.. ayat aq xleyh blah btoll laa !! :P
okeoke... aq bukannya nak cerita tentang neyh.. aq nak cerita tentang PELANGI... haa.. alaa mcm dalm cita 'spongebob squarepants' tue.. yang si spongebob ckp " IMAGINASI " hahaha.. pstu dya buat tngn dya keluarlah pelangi... :D
kat sni sapa suka tengok pelangi.. ?? sila angkat kaki sendiri.. !! hahahha.. yg x suka tue tngok dan bca ckup la.. haha.. :D xdak lah.. hehe.. aq ckup suka kalau tengok pelangi.. sebab warna dya memang cntik kalau kita tengok dekat awan.. selalu nya dya akan muncul selepas hujan kod.. haha kod la.. tp itu xpenting.. aq teringin nak pelangi tue dengan lebih jelas ( dekat ) huhu... teringin la.... !! mcm mana pelangi tue boleyh mucul ha ?? dya muncul dri celah mna haa ?? dan mcm mna dya boleyh hilang mcm tue jew haa ?? sapa boleyh trangkan kat aq ??... huhu.. dan kenapa pelangi itu boleh wujud smpai 7 warna.. ?? adoooii.. aq nak taw la tentang     tu !!!waaa.... haha.. okeyh la.. aq xnak cita psal pelangi neyh banyak2.. okeyh la 2 aq intro sikit2 an ...
okeyh2.. jom kita tngok gmbar lak.. kita nikmati gmbar pelangi ni sma2 keyh...
fulaammaaakk cantikk weeyhhh !!!

 hahahah... cantikk kan bunga neyhh !! mcm2 wrna ada.. waaa.. naknak !!

cantik cantik cantik cantik !!!!

hadooooiii... semua pelangi cantik 2 belaka... haha belaka ? :D
aq teringin nak pergi sentuh pelangi tue.. sntik sangat.. tapi aq xtaw dri arah mana dya keluar ??
hurrrmmm.. selepas hujan berhenti dan pelangi akan keluar.. dan time tu jugaklah aq pergi tngok pelangi kat langit.. memang lawaaa gilaaa bhaaaii !!!! aku sukaa ... :D

dengan tamatnya gambar neyh. maka tamatlah cerita aku tentang PELANGI... hehe
sekian terimass.. bubyeee jumpa di next entry.. :D

P U D I N G P E L A N G I . . . Y u m M y Y ! ! !


yummy !! yummy !!... haha.. nak x ?? nah aq da wat kat ampa !! haha.. nmpak sngt pembohong... dengan adanya link blog owank kat gmbar 2.. haha.. mak aq pernah wat.. tp sedaapp ooo !! hahha.. korang nak mak aq buatkan x ?? bolehhh/... bolehh blah.. hehe.. xdew la.. main2 jew... alaaa..  senang jew.. aq tengok.. mula tuang satu warna. dah tue tuang lgi stu warna.. dan brikutnya.. haha.. aq nak tulis xreti.. so korang paham2 jew la ap yang aq tlis neyh... :D...




hahaha.. okey la.. aq mls nak story pnjng.. korang tngok jew la gmbar yg kat ats 2.. haha.. btw aq suka tngok puding pelangi neyh sebab.. dya boleh bbuh mcm2 warna.. :D

Sunday, July 10, 2011

T E M A N . . . .

hahaha.. tajuk teman neyh adalah sajak kut x silap aq lah.. aq tengok benda neyh kat buku kuntum.. aq tngok mcm best, so aq nak share gan korang.. suka aty korang la nak kata benda neyh best ke x.. yang penting bacanyerr.. okeoke... nak mula da !!

teman,
seandainya aku seorang pendeta,
akan kudaki ke hasratmu.
mencari nilai sebuah janji,
memburu sebutir keyakinan.


teman,
akan kudaki segunung harapan,
demi secebis cita-cita,
tidak pernah kupendamkan,
demi pertalian persahabatan,
yang berkekalan.


teman,
berdoalah,
semoga hasratku akan tercapai,
yang berdiri seteguh Gunung Kinabalu,
pada setiap detik pertemuan ini.


teman,
bersamalah kita mengorak langkah demi mencapai matlamat,
kita gumpalkan ilmu,
kita layari bahtera bersama,
untuk mencapai sebuah kejayaan,
demi hari esok.

haa.. tu dia selesai pun aq menaip.. amacam okeyh x ??
kalu okeyh sila angguk kalau x okeyh sila geleng..
hahaha. mcm la aq boleyh tngok reaksi muka ampa..
apa2 pun.. aq stop kat.. klau umur aq pnjang.. 
kita berstory lagi keyh..
byeeeee !!

Friday, July 8, 2011

mengapa kau pergi ??

assalamualaikum.. aq terus msuk cerita aq keyh.. sekarang dya da pergi untk selama-lamanya, dan aq xkan pernah tengok muka dya lagi, kecuali di dalam facebokok.. memang tersa sedih sangat bila aq bangun pagi untuk pergi seklah, dan bila aq sampai sekolah muka dya da xdak.. memang sedih gila bhaaii !! selalunya kalau aq sampai sekolah aq nampak dya selalu duduk kat tepi koridor depan kelas dya ueh.. memang terasa gila la kehilangan dya tue.. aq xtaw dengan perasaan ku neyh.. 

tapi bila dya ada kat skolah tue, aq rsa mcm aq nak pindah ja dari sekolah tue. sebab hari2 aq akan tengok muka dya, dan bila dia da pindah.. aq plak duk tercari-cari dya.. tp yang penting aq xkan pernah melupakan unk !! sebab aq rindu kau setengah mati taw x !! sampai naik pening kepala aq neyh.. dan aq juga berharap 1 hari nanti aq dapat jumpa kau.. dan aq xkan pernah melupakan kaw.. dan kaw xkan pernah mati dalam ingatan aq neyh..

sekarang neyh kaw da pindah ke KL kan ?? huhuhu... xpaxpa nty bila aq g sana aq pi umah unk untuk mntak wit raya boleyh x ?? :D...
hehehe.. tapi sekarang maybe kau da sombunkk kann !! ee bencinya aq  klau ad budak tue suka sombongg lebihh..  tapi aq rasa kau xkan jadi macam tue.. tapi cara kaw mcm budak pendiam..
hahaha.. pendiam la sangt..

okeokeokeokeoeke... aq stop kat sini.. bosan bukak blog lama2.. and da xtaw nak update ap lagi huh !
oke bubye kepada yang sudi membaca bolg aq yg mcm haram jadah neyh ,
hahahaha.. assalamualaikum.. kalau jawab sya sayang ! kalau xjawab xmaw sayang !